maïs
 
 
index.
Mais Wikipedia.
Afbeeldingen Mais op Wikimedia Commons. Mais op Wikispecies. Mais of maïs Zea mays subsp. mays is een graan afkomstig uit Midden-Amerika en behoort tot de grassen. Mais is een directe domesticatie van de teosinte Zea mays ssp. 4 Bestanddelen van de maiskorrel.
De Wassende Maan maïs.
Dit alles neemt niet weg dat de waarde van maïs als menselijk voedingsmiddel in Noord-Europa nog steeds sterk wordt onderschat. Behalve in de vorm van een stoffig conservenblik dat tijdens opruimacties in de spaghettisaus wordt gekieperd vind je maïskorrels zelden terug in de Vlaamse keuken.
Mais of maïs.
Want van de Van Dale online én van de Woordenlijst het Groene Boekje' mogen mais en maïs gewoon allebei. Maar ook dan blijft ze mengen in dezelfde alinea niet erg netjes. Gelukkig gebeurt dat niet bij Schrijf.be: daarvoor hebben wij onze Stijlgids wel.
maïs VTM Koken.
Maïs komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika waar het gewas door Indianen veredeld werd tot grotere, voedzamere kolven. Zij zochten steeds de beste, lekkerste, grootste kolven uit om de mais mee voort te planten. Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas.
Maïs Velt.
Maïs is rijk aan. Maïs is rijk aan kalium, fosfor, magnesium, ijzer en vitamine B1 foliumzuur. Keer terug naar boven. Maïs in de keuken. Suikermaïs kun je koken, grillen en roosteren. Je kunt de korrels apart eten maar net zo goed met kolf en al bereiden.
Recepten met maïs Solo Open Kitchen.
Varkenshaasje met spek, paksoi, maïs en piquillos 2 353. Geroosterde reefilet, kastanjes, knolselder en maïs, jus van wild met boschampignons ratatouille van seizoengroenten 17 342. Stoofpotje van kangoeroe met maïs, pastinaak en winterpostelein 1 42. Pannenkoekje van maïs en spekjes met gebraden duifje en pittige tomatencoulis 2 35.

Contacteer ons

Zoeken naar maïs