viooltje
 
 
Flora van Nederland: Maarts viooltje Viola odorata.
Maarts viooltje, ook wel Welriekend viooltje genaamd, is van oudsher een soort waaruit de geurstoffen gewonnen worden om er parfum van te maken. Violet, als betiteling van de blauwpaarse kleur, is afgeleid van de naam Viooltje. Een webpagina met interessante gegevens over Maarts viooltje toegespitst op de geurstoffen is.
Ontmoetingscentrum t Viooltje Stad Oostende.
In t Viooltje kan je wekelijks op dinsdag en woensdag van 13.30 tot 17 uur terecht voor een medische manicure en pedicure. Pascale Gyselynck zal dit verzorgen na afspraak op het nummer 0497/38.13.95. Schoonheidsspecialiste Charlotte Van Puyvelde staat in voor de schoonheidszorgen.
Driekleurig viooltje Ecopedia.
In ieder geval berust in heel Vlaanderen een deel van de gegevens op uit tuinen ontsnapte en teruggekruiste viooltjes, maar in sommige regios buiten Antwerpen en Limburg, zoals in het Land van Waas, is na 1971 nog wel degelijk driekleurig viooltje gevonden.
Viooltje Oh'Green.' Group 2. np_cart_976387_000000. ico hamburger. Group 8. Fill 1. if_38-instagram_1161953. Group 9. map marker. Fill 1. Shape. share-icon. Shape.
Het viooltje is een uitstekende winterbloeier en dankzij deze eigenschap fleuren zij ook tijdens de koude winter als het niet vriest vele tuinen, balkons en gevels op. Najaars violen zijn vanaf eind september volop beschikbaar en geven als geen ander kleur in de herfst en winter.
Viooltjes recepten AnneTannes Tuin.
Het maarts viooltje is geurig en lekker, en geeft een mooi kleuraccent, de andere viooltjes geven vooral die kleurtoets. Alleen die in mijn ogen afschuwelijk lelijke reusachtige tuinviolen moet je als onbruikbaar beschouwen, verder kan je bij elk viooltje wel een recept verzinnen.
Ontmoetingscentrum t Viooltje Oostende UiT in Vlaanderen.
Andy McSweeney over straatfotografie. Ontmoetingscentrum t Viooltje Oostende. Lezing of congres. woensdag 2 oktober 2019. Carlos Versieren over architectuurfotografie. Ontmoetingscentrum t Viooltje Oostende. Lezing of congres. Toon volledige agenda van Ontmoetingscentrum t Viooltje. Deel deze pagina. Vier samen de iftar.
Viooltje Wikipedia.
Soorten van het geslacht Viola Viooltje V. arvensis Akkerviooltje V. calcarata Langsporig viooltje V. canina Hondsviooltje V. cornuta Hoornviooltje V. curtisii Duinviooltje V. hirta Ruig viooltje V. calaminaria Zinkviooltje V. lutea Geel viooltje V. mirabilis Wonderviooltje V. odorata Maarts viooltje V.
Maarts viooltje Nieuws Tuincentrum Thiels.
Doorgaans bloeit het maarts viooltje eigenlijk, en vreemd genoeg, pas in april, maar dankzij de extreem zachte winter krijgt dit vaste plantje beslist al in de goede maand zijn violet-blauwe bloempjes. De Latijnse naam van het maarts viooltje, Viola odorata, is pas echt toepasselijk, want de bloemen geuren heerlijk.

Contacteer ons

Op zoek naar viooltje?