Olmen
 
 
Olmen Jaarmarkt Gemeente Balen.
Op 4 en 5 maart strijkt de Jaarmarkt neer op de Olmense Markt die verkeersvrij is omwille van de kermis. Tijdens de Jaarmarkt kan je in de Pastorij van Olmen Pastorijstraat 1 gratis naar de expo De Kempen getekend van de Olmense kunstenares Maria Vaes 1890-1961.
Pastorij van Olmen Gemeente Balen.
Niet ver van de kerk ligt de indrukwekkende pastorij. Tot in 1647 woonde de pastoor van Olmen in een huurhuis of een eigen huis, naargelang zijn eigen financiƫle toestand. In 1610 woonde de pastoor van Olmen zelfs in de sacristie bij gebrek aan een pastorij.
Olmen Wikipedia.
In 1288 werd Olmen voor het eerst vermeld als Olmele, en dit betekent: Olmenbos. Van de voorgeschiedenis van Olmen is weinig bekend, slechts enkele Keltische en Romeinse vondsten getuigen daarvan. In 1288 was het dorp een allodium aan de oostgrens van het Hertogdom Brabant.
Olmen Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
In de loop van de 19de eeuw werd Olmen ontsloten door de aanleg van verkeerswegen richting Mol, Meerhout en Oostham en het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, doch in verhouding tot andere Kempische gemeenten kende Olmen slechts een beperkte uitbreiding, voornamelijk door verdichting van de lintbebouwing in de woonkernen en hun onderlinge verbindingswegen.
2491 Olmen Balen UiT in Vlaanderen.
Olmen, DE SCHANSHOEVE. Fiets of wandelroute. Van 26 juli 2018 tot 28 juli 2018. Olmen Balen, stotert. Van 10 augustus 2018 tot 11 augustus 2018. Olmen, Kantine Olmen Sport. zondag 19 augustus 2018. Olmen, Pastorij van Olmen. Eten en drinken.
Kaart Olmen ViaMichelin.
U zoekt de kaart of de plattegrond van Olmen en omgeving? Zoek en vind het gewenste adres op de kaart van Olmen of bereken een route van of naar Olmen, zoek en vind alle toeristische bezienswaardigheden en restaurants uit de Michelin Gids in of in de buurt van Olmen.
Home K.V.V. Zwaluwen Olmen.
Klik hier voor de volledige agenda. Mirte TEUNCKENS Olmen U11 B. Dimpna C Olmen U17. Olmen U17 KFC Exc. FC Netezonen A Olmen U10 B. Eerste overwinning tegen een jaartje ouder is een feit. Olmen U11 A KFC Ezaart Sp.
Error Title.

Contacteer ons

Resultaten voor Olmen