duitse accordeonmuziek
 
 
De Accordeon van Franse bodem.
Accordeonmuziek associeer ik met Parijs. Op elke hoek, plein of toeristische attractie in deze lichtstad hoor je de muziek uit zon trekzak. Als ik de klanken van zon instrument al hoor voert mij dat meteen naar de Franse hoofdstad. Ik associeer de accordeon dan ook een beetje met Frankrijk. Officieel is de accordeon geen product van Franse bodem maar ik wilde wel eens weten waar dat muziekinstrument, wat mij zo naar Frankrijk brengt, eigenlijk vandaan komt. In het begin van de negentiende eeuw worden er een aantal instrumenten gecreëerd die zeg maar de voorouders zijn van de accordeon. Ene Cyrill Demian dient een patent in voor het instrument en noemt het Accordeon. Hij wordt daardoor de uitvinder van de accordeon genoemd. De ontwikkelingen gaan verder en de Duitse Friedrich Buschmann creëert een accordeon die een toetsenbord en een drie-laags balg heeft.
Accordeonisten bekend en minder bekend in de accordeonmuziek.
Hoe het percentage tussen de twee geslachten is zou ik wel eens willen weten maar ben bang dat ik hier nooit antwoord op zal krijgen. Het is ook niet zo belangrijk, het gaat om de muziek en hier speciaal om de accordeonmuziek.
Hohner accordeon Muziek 2dehands.be.
Mooie knoppen accordeon Hohner International, zwart, in zeer goede staat, type Amati IV, 96 bassen, Do-derde rij. Met schuifregister achteraan. 1 juni 2018 1915: Hechtel-Eksel Hechtel. Prachtige Hohner Morino V accordeon. Prachtige duitse Hohner Morino V accordeon. 5 korig Cassotto.
Accordeon Muziek 2dehands.be.
Compacte duitse Weltmeister Achat accordeon uit Klingenthal. Fraaie klank met musette en tango register. In perfecte staa. 22 mei 2018 1540: Hoogstraten Meer. Zeer mooie knoppen accordeons in verschillende kleuren je speelt de pannen van het dak niemand kan zien dat je niet echt speelt.
Bandoneon Wikipedia.
Hierbij dient te worden vermeld dat aan de groeiende vraag naar geschikte bandoneons bovenal kon worden voldaan door de Duitse bandoneonfabriek van Alfred Arnold in Carlsfeld Oost-Duitsland. Tot in 1938 produceerde deze duizenden instrumenten, speciaal voor export naar Argentinië. Vooral de types Doble-A en Premier laatstgenoemde in een kleinere oplage vonden gretig aftrek, elk met hun eigen karakteristieke geluid, waarover men beweerde dat alleen Alfred Arnold zelf het geheim kende.

Contacteer ons

Resultaten voor duitse accordeonmuziek