mais
 
 
De Wassende Maan maïs.
Suikermaïs Zea mais convar. Saccharata mag niet worden verward met voedermaïs. Terwijl de laatste een wansmakelijke zetmeelbom is, weet de eerste onze smaakpapillen te bekoren met zijn zoete aroma. De suikers zijn er nog rijkelijk aanwezig. In Zuid-Amerika is maïs een zeer belangrijke voedingsbron.
Mais Wikipedia.
Mais behoort tot de groep C 4 gewassen, een groep planten die met een beperkte ademhaling een zeer hoge koolstofopname hebben. Eén hectare mais absorbeert 22 à 44 ton CO 2 per jaar, en produceert 16 à 32 ton zuurstof per jaar.
index.
Mais Allerhande Albert Heijn.
Mais op de korrel. In de winkel vind je m op de groenteafdeling, maar eigenlijk is mais een graansoort. De korrels bevatten veel voedingsvezels en ook relatief veel koolhydraten, vandaar de zoete smaak. Goed om te weten over verse mais.
maïs VTM Koken.
Maïs komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika waar het gewas door Indianen veredeld werd tot grotere, voedzamere kolven. Zij zochten steeds de beste, lekkerste, grootste kolven uit om de mais mee voort te planten. Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas.
Recepten met maïs Solo Open Kitchen.
Een maïskolf op het rooster, met wat gesmolten Solo en zout, is een eenvoudige lekkernij. En verder kent iedereen maïs ook in combinatie met andere groenten, in salades of quiches. Maar daarnaast smaakt maïs meer dan goed in een omelet, pannenkoekenbeslag of een soep.
Maïs Velt.
Maïs in de keuken. Mais behoort tot de grassenfamilie en is een subtropisch graangewas afkomstig uit Mexico. In de zestiende eeuw werd het via Spanje in Europa verspreid. Suikermaïs is een jong geoogste consumptiemaïs waarvan de suiker in de korrels nog niet is omgezet in zetmeel.

Contacteer ons

Op zoek naar mais?