mais
 
 
Recepten met maïs Solo Open Kitchen.
En verder kent iedereen maïs ook in combinatie met andere groenten, in salades of quiches. Maar daarnaast smaakt maïs meer dan goed in een omelet, pannenkoekenbeslag of een soep. Voor veggies is maïs trouwens een erg dankbaar en smakelijk ingrediënt.
Mais Wikipedia.
Mais behoort tot de groep C 4 gewassen, een groep planten die met een beperkte ademhaling een zeer hoge koolstofopname hebben. Eén hectare mais absorbeert 22 à 44 ton CO 2 per jaar, en produceert 16 à 32 ton zuurstof per jaar.
De Wassende Maan maïs.
Suikermaïs Zea mais convar. Saccharata mag niet worden verward met voedermaïs. Terwijl de laatste een wansmakelijke zetmeelbom is, weet de eerste onze smaakpapillen te bekoren met zijn zoete aroma. De suikers zijn er nog rijkelijk aanwezig. In Zuid-Amerika is maïs een zeer belangrijke voedingsbron.
index.
maïs VTM Koken.
Maïs komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika waar het gewas door Indianen veredeld werd tot grotere, voedzamere kolven. Zij zochten steeds de beste, lekkerste, grootste kolven uit om de mais mee voort te planten. Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas.
Mais of maïs.
Want wat geeft hij als tweede betekenis bij het lemma mais? De zaadkorrels van de maisplant gepofte ma ï s. Maar het wordt gekker. Want van de Van Dale online én van de Woordenlijst het Groene Boekje' mogen mais en maïs gewoon allebei.
Maïs Colruyt.
Wij doen je boodschappen met zorg bij Colruyt of Bio-Planet. Kom langs in het afhaalpunt van je keuze en reken ter plaatse je boodschappen af. We helpen je graag met deze handige tips Vragen? We maken je wegwijs in onze FAQs.

Contacteer ons

Zoeken naar mais